На моя алфонсо сложих 16-ки джанти BBS Bugatti и леко излизат навън.Гумите са 205 на 50 и като се возя сам е добре,но кача ли хора особено отзад започва купона-супер много почва да закачат задните гуми на наи-горната част на калника и дори леко на задната броня.Особено като са 3-ма отзад.Вече сам свикнал да гледам колата с 16-ки и хич не ми се махат.Казаха ми,че има спортни пружини,които не са къси но са по-твърди.Въпроса е дали ще стане така или трябва и други амортисъори да слагам,защото ако сложа по-къси и по-твърди пружини пак ще закача,а ако и сменя гумите примерно на 45 или 50 пак не добро решение.Нека все пак хората които разбират от окачвания да се изкажат преди да сам предприел нещо с набутване на доста пари.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спортни пружини или амортисъори
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщениеНа моя алфонсо сложих 16-ки джанти BBS Bugatti и леко излизат навън.Гумите са 205 на 50 и като се возя сам е добре,но кача ли хора особено отзад започва купона-супер много почва да закачат задните гуми на наи-горната част на калника и дори леко на задната броня.Особено като са 3-ма отзад.Вече сам свикнал да гледам колата с 16-ки и хич не ми се махат.Казаха ми,че има спортни пружини,които не са къси но са по-твърди.Въпроса е дали ще стане така или трябва и други амортисъори да слагам,защото ако сложа по-къси и по-твърди пружини пак ще закача,а ако и сменя гумите примерно на 45 или 50 пак не добро решение.Нека все пак хората които разбират от окачвания да се изкажат преди да сам предприел нещо с набутване на доста пари.http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
www.ico83.snimka.bg/[/url]
Comment
-
Е и аз на идеално равен път уж не закача,но в Бг тва е мираж да го има,дори на завой по магистрала като се накланя на по-остър и пак закача .А и твойте гуми са малко по-ниски.Сменявал ли си нещо отзад-амортисъори пружини,защото при мен не е лекинко а вече доста ми е изпилило гумите отстрани и ми се реве...Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
-
Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщениеЕ и аз на идеално равен път уж не закача,но в Бг тва е мираж да го има,дори на завой по магистрала като се накланя на по-остър и пак закача .А и твойте гуми са малко по-ниски.Сменявал ли си нещо отзад-амортисъори пружини,защото при мен не е лекинко а вече доста ми е изпилило гумите отстрани и ми се реве...http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
www.ico83.snimka.bg/[/url]
Comment
-
Преди малко коментирах с един познат и ми каза,че ако сложа по твърди пружини най-вероятно ще се оправи,още повече,че мойте сигурно са поомекнали.Сега трябва само да видя ква марка и ако някой знае дължината на стандартната пружина отзад за да знам кво да търся.Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
-
според мен имаш няколко вариана да сложиш газови двоинодеистващи аморт. да преместиш задната броня малко назад като разшириш оригиналните отвори в багажника или да сложиш по ниски гуми
аз съм със 205/40/17 и нямам проблеми 5 човека и пълен багажник никаде не закача
П.П пружините не пипай няма ВИСОКА -СПОРТНА пружина ,може би от фиат мареа комби , но задницата ще стане като "кайряшка мравка"146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим
Comment
Comment